Neliöiden ulkopuolella

Luonnonkaunis piha

Viimeistellyn pihasuunnitelman myötä nautit tarkkaan harkitusta, esteettisestä ja toimivasta pihasta luonnonkauniissa maisemassa. Rakennusten valmiiksi asfaltoidut sisääntulopihat ja viimeistellyt pihaistutukset toivottavat niin asukkaat kuin vieraatkin tervetulleiksi. 

Ekollon: PihaEkollonin ja naapuruston maat ovat aiemmin palvelleet puutarhana, joten oli vähintäänkin selvää, että tontti ansaitsee arvoisensa pihan nytkin. Viimeistellyn pihasuunnitelman myötä nautit tarkkaan harkitusta, esteettisestä ja toimivasta pihasta luonnonkauniissa ympäristössä. Ekollonin pihasuunnitelma on Eden-ohjelmastakin tutun Minna Toivasen käsialaa. 

Inspiraation pihasuunnitteluun Minna sai ympäröivästä luonnosta, kuten tontin kauniista tammista ja metsäisestä maisemasta. Pihasuunnittelun tavoitteena oli saada piha-alueet sopimaan mahdollisimman luontevasti ympäröivään metsäluontoon. Takapihan Tammilehdon kasvillisuudesta on poimittu ajauksia ja ideoita myös istutusalueiden kasvivalintoihin ja sammaloituviin kiviasetelmiin. Pihan istutettavaksi puulajiksi valikoitui Katsura, joka sopii hienovaraisesti lehtometsän naapuriin. Tietysti pihan komeita tammia pyritään säästämään mahdollisuuksien mukaan useampia yksilöitä.

Yleisillä alueilla ikivihreyttä istutetaan hemlokeilla, pilarikatajilla sekä matalilla kääpiöhavuilla. Mustilanhortensiat ja syyshortensiat antavat kukinnallaan valoa ja raikkautta Ekollonin vivahteikkaan vihreään kasvilajistoon. Rakentamisen jälkiä maisemoidaan kasvi-istutusten ohella kuntalla eli metsänpohjan kasvillisuudella, kuorikatetuilla pihapinnoilla sekä luonnonkivien ryhmillä.

Etupihan istutusaltaissa kasvillisuus vaihtelee ikivihreistä pilarikatajista matalaan maanpeitekasvillisuuteen. Myös kukkiva kasvillisuus on huomioitu hortensiapensailla. Luonnonläheinen ilme viimeistellään saniaisilla ja koristeheinillä, joita alueen metsässä kasvaa luonnonvaraisena runsaasti.Takapihan puolella jokaiseen asuntoon kuuluu pieni nurmialue, joka on rajattu leikattavalla marjakuusiaidalla naapureiden välillä. Kaunis metsä taas alkaa heti tontin rajalta ja tuo luonnon aina sisätiloihin asti kuin vuodenaikojen mukaan muuntautuva kaunis taulu.

Pihasuunnittelija Minna Toivanen
Pihasuunnittelija

Minna Toivanen

Suunnittelutoimisto
Minna Toivanen Design

Omistaja, perustajajäsen.

"Käyttämällä erikokoisia kasveja ja pitämällä mielessä vuodenaikoijen vaihtelun kasvien ulkonäössä, piha pysyy mielenkiintoisena ympäri vuoden."

MINNA TOIVANEN
Ota yhteyttä

Ekollonin asuntoja myy Jaakko Kaitanen Bravo Kiinteistövälityksestä. Ota yhteyttä!