Koti metsän laidalla

Ekollon - Asunnot

Ekollonin kodit ovat sekä pohjaratkaisultaan että muilta arkea helpottavilta ominaisuuksiltaan poikkeuksellisen toimivia. Ekollon koostuu kolmesta kolmiosta, kahdesta neliöstä ja yhdestä viisiöstä.

Ekollon sijoittuu päättyvän tien päähän omalle tontille, jossa kolmeen osaan porrastettua rakennusta ympäröi jykevät tammet, vehreä metsä ja etupihalla peltomaisema.

Ekollonin kodit ovat sekä pohjaratkaisultaan että muilta arkea helpottavilta ominaisuuksiltaan poikkeuksellisen toimivia. Kukolan alueella asuu paljon lapsiperheitä ja tämä on huomioitu myös Ekollonin asuntokoissa ja niiden suunnittelussa, onhan perheitä erilaisia ja eri kokoisia. Ekollon koostuu kolmesta kolmiosta, kahdesta neliöstä ja yhdestä viisiöstä. Suunnittelussa on ajateltu koko perheen arjen toimivuutta sekä viihtyisyyttä esteettisissä ja käytännöllisissä puitteissa. Jokaisessa asuntokoossa on mahdollisuus myös kotitoimistolle.

3h keittiö
3h makuuhuone

Keittiön sanotaan olevan kodin sydän ja sitä se on myös näissä neliöissä. Kaunis huonekalumainen keittiö syntyy selkeistä linjoista, integroiduista kodinkoneista ja saarekkeesta, jonka äärellä viihtyy koko perhe, milloin kokaten ja milloin seurustellen. Avokeittiö sopii hyvin ruokailu- ja oleskelutilojen jatkeeksi. Voisikin sanoa, että nämä neliöt on kuin luotu juhlille ja illanvietoille, sillä myös olohuoneen sohvan äärelle mahtuu suurempikin porukka ja mikä voisikaan olla viihtyisämpi tausta juhlille, kuin vuodenaikojen mukaan muuttuva suuriin ikkunoihin kehystyvä maisema joka jatkuu aina päämakuuhuoneessa asti. Seinän sisään integroidun oven ansiosta päämakuuhuoneeseen avautuu kaunis näkymä olohuoneesta oven ollessa auki. Molemmat makuuhuoneet on varusteltu lattiasta kattoon ja seinästä seinään ulottuvilla peililiukuovikaapistoilla.

Kaikissa asunnoissa on katetut ja led-valoin varustellut terassit molemmin puolin asuntoa. Takaterassilta löytyy lisäksi varaus ulkoporealtaalle. Etupihan puolella taas jokaisella asunnolla on oma autokatospaikka asunnon edessä sekä yksi pistokkeella varusteltu pihapaikka asfaltoidulla etupihalla.

Ekollon sopii täydellisesti kiireiselle perheelle myös pihojensa suhteen. Etupihaa ryhdittää kauniit istutusaltaat kukkivine istutuksineen ja takapihoilla jokaisella asunnolla on oma pensasaidalla rajattu nurmialue. Kaikki asunnot avautuvat kohti rauhoittavaa mäntymetsikköä, jonka raosta avautuu suomalaista peruskalliota ja kangasmetsää. Tämän kaltainen yksityisyys asemakaava-alueella on harvinaista.

Ulkokuva takaterasseista

3H + AVOK + S

80,5 m2

Ekollonin kolmiot soveltuvat täydellisesti elämän eri tilanteisiin. Tämä koti on kuin tehty sinkulle, pariskunnalle, pienelle perheelle tai kotoa käsin työskentelevälle.

PohjakuvaPohjakuvaPohjakuva

Ekollonin kolmiot soveltuvat täydellisesti elämän eri tilanteisiin. Tilaa löytyy niin pienelle perheelle, yksineläjälle kuin pariskunnallekin sillä pohjaratkaisun mitoitus on optimoitu viimeisen päälle.

Valo virtaa kauniisti läpi asunnon suurista ikkunoista ja kohtaa keskellä asuntoa. Pohjaratkaisussa keittiö ja eteinen on jaettu kekseliäästi eteisen peililiukuovikaapistolla, jonka ympärille sijoittuu L:n mallinen keittiö niemekkeineen. Niemeke onkin mitä mainion paikka lukea aamun uutiset aamukahvin lomassa baarituolilta käsin. Lieden sijoittuessa niemekkeeseen, sen ylle on suunniteltu siro sylinterin mallinen liesituuletin. Modernin keittiön viimeistelee kalustemaiset keittiön kaapit integoiduilla kodinkoneilla. Näin tila sopii mainiosti ruokailu- ja oleskelutilojen jatkeeksi.

Ruokailutila on mitoitettu kuuden hengen ruokapöydälle ja olohuoneeseen mahtuu hyvin kulmasohvakin. Tilan kruunaa vuoden aikojen mukaan muuttuva lattiasta kattoon ulottuviin ikkunoihin kehystyvä maisema, joka jatkuu aina päämakuuhuoneessa asti. Seinän sisään integroidun oven ansiosta päämakuuhuoneeseen avautuu kaunis näkymä olohuoneesta oven ollessa auki. Molemmat makuuhuoneet on varusteltu lattiasta kattoon ja seinästä seinään ulottuvilla peililiukuovikaapistoilla. Kompaktissa kotikylpyläkin on suunniteltu viihtyisäksi tilaksi, jossa hoituu niin pyykkihuoto kuin saunan lämmössä rentoutuminenkin.

Erillinen wc taas vastaa yhä useamman asunnon ostajan toiveisiin seinämallisella wc-istuimellaan. Tarpeen vaatiessa myös kylpyhuoneeseen on mahdollista asentaa lisätyönä wc-istuin.

Asuntotekniikalle ja harrastevälineille on varattu tilaa lämpimästä varastosta, jonne voi katetulla etuterassilla sipsutella helposti vaikka sukkasiltaan. 

4H + AVOK + S

93,5 m2

Ekollonin neliöt soveltuvat pohjaratkaisuiltaan hyvin pienelle perheelle tai vaikka kotoa käsin töitä tekevälle. 

PohjakuvaPohjakuva

Kolmesta makuuhuoneesta yhden voi pyhittää hyvin kotitoimistoksikin. Kaksi pienempää makuuhuonetta sijoittuvat eteiskäytävän molemmin puolin ja suuntaavat ikkunansa etupihan puolelle. Päämakuuhuone sijoittuu takapihan puolelle olohuoneen viereen.

Keittiön sanotaan olevan kodin sydän ja sitä se on myös näissä neliöissä. Kaunis huonekalumainen keittiö syntyy selkeistä linjoista, integroiduista kodinkoneista ja saarekkeesta, jonka äärellä viihtyy koko perhe, milloin kokaten ja milloin seurustellen. Avokeittiö sopii hyvin ruokailu- ja oleskelutilojen jatkeeksi. Saarekkeen eteen mahtuu parhaimmillaan jopa kymmenen hengen ruokapöytä. Voisikin sanoa, että nämä neliöt on kuin luotu juhlille ja illanvietoille, sillä myös olohuoneen sohvan äärelle mahtuu suurempikin porukka. Mikä voisikaan olla viihtyisämpi tausta juhlille, kuin vuodenaikojen mukaan muuttuva suuriin ikkunoihin kehystyvä maisema, joka jatkuu aina päämakuuhuoneeseen asti. Seinän sisään integroidun oven ansiosta päämakuuhuoneeseen avautuu kaunis näkymä olohuoneesta oven ollessa auki. Kaikki kolme makuuhuonetta on varusteltu lattiasta kattoon ja seinästä seinään ulottuvilla peililiukuovikaapistoilla. 

Kompakti kotikylpyläkin on suunniteltu viihtyisäksi tilaksi, jossa hoituu niin pyykkihuolto kuin saunan lämmössä rentoutuminenkin. Erillinen wc taas vastaa yhä useamman asunnon ostajan toiveisiin seinämallisella wc-istuimellaan. Tarpeen vaatiessa myös kylpyhuoneeseen on mahdollista asentaa lisätyönä wc-istuin. Asuntotekniikalle ja harrastevälineille on varattu tilaa lämpimästä varastosta, jonne voi katetulla etuterassilla sipsutella helposti vaikka sukkasiltaan. 

5H + AVOK + S

117 m2

Ekollonin ainut viisiö sijoittuu talon metsän puoleiseen päätyyn ja nauttii näin omasta rauhasta sekä vehreistä näkymistä kolmella seinustalla. Viisiön pohjaratkaisu on suunniteltu niin, että sinä uutena asukkaana voit muokata siitä omiin tarpeisiin sopivan. 

Pohjakuva

Eteinen on lattiasta kattoon ulottuvan ikkunan ansiosta valoisa ja avara. Peililiukuovien taakse mahtuu hyvin koko perheen eteistavarat.  Eteisen molemmin puolin avautuu käynnit kahteen makuuhuoneeseen. Hauskana yksityiskohtana pohjaratkaisussa on neljännen makuuhuoneen yhteydessä oleva vaatehuone, joka on mahdollista ottaa joko makuuhuoneen käyttöön tai vaikka kuiva-aine-/astiavarastoksi keittiölle. Tästä syystä tilaan on jätetty kaksi oviaukkoa. 

Kuten muissakin Ekollonin asuntokoissa,  keittiö on kodin sydän myös tässä asunnossa. Kaunis huonekalumainen keittiö syntyy selkeistä linjoista, integroiduista kodinkoneista ja saarekkeesta, jonka äärellä viihtyy koko perhe, milloin kokaten ja milloin seurustellen. Avokeittiö sopii hyvin ruokailu- ja oleskelutilojen jatkeeksi. Saarekkeen eteen mahtuu parhaimmillaan jopa kymmenen hengen ruokapöytä. Voisikin sanoa, että nämä neliöt on kuin luotu juhlille ja illanvietoille, sillä myös olohuoneen sohvan äärelle mahtuu suurempikin porukka. Mikä voisikaan olla viihtyisämpi tausta juhlille, kuin vuodenaikojen mukaan muuttuva suuriin ikkunoihin kehystyvä maisema joka jatkuu aina päämakuuhuoneessa asti.

Talon päätyyn sijoittuvista makuuhuoneista keskimmäisen lattiasta kattoon ulottuva ikkuna-aukoitus on suunniteltu niin, että tila toimii mainiosti makuuhuoneena, mutta on mahdollista muuttaa myös esimerkiksi ruokailutilaksi jättämällä seinän tästä kohtaa pois. Kaikissa makuuhuoneissa on kuitenkin varattu koko seinän leveydeltä tilaa säilytykselle (neljännessä makuuhuoneessa vaatehuone).

Kolmion ja neliön pohjaratkaisusta poiketen viisiön kylpyhuoneessa on vakiovarusteluna wc-istuin ja kodinhoitohuoneen kautta on kulku suoraan terassille. Näin kulku saunan lämmöstä ulkoporealtaan poreisiin on helppo ja vaivaton laatoitettua lattiaa pitkin. Tilava seinämallisella wc-istuimella varusteltu erillinen wc sijoittuu eteisen viereen ja leveästä allaskalusteesta löytyy tilaa koko perheen kosmetiikalle. 

Asuntotekniikalle ja harrastevälineille on varattu tilaa lämpimästä varastosta, jonne voi katetulla etuterassilla sipsutella helposti vaikka sukkasiltaan.  

Ota yhteyttä

Ekollonin asuntoja myy Jaakko Kaitanen
Bravo Kiinteistövälityksestä. Ota yhteyttä!