Arkkitehti

Vesa 
Arosuo

Arkkitehtitoimisto
Arosuo Arkkitehdit Oy

Arkkitehti SAFA, toimitusjohtaja ja pääosakas

Tyylisuunta
Skandinaavinen, hygge

Arkkitehti Vesa Arosuo

Ekollon edustaa aikaa kestävää pohjoismaista arkkitehtuuria. Sen on suunnitellut lahjakas ja arvostettu SAFA-arkkitehti Vesa Arosuo tuttuun tinkimättömään ja tulevaa asukasta sekä luontoa kunnioittavaan tyyliinsä. 

Hirvensalossa itsekin asustava Arosuo on rautainen ammattilainen ja tunnettu turkulainen arkkitehti, jolla on jo lähes kolmen vuosikymmenen kokemus ja näkemys suunnittelutyöstä. Oman arkkitehtitoimistonsa Vesa perusti vuonna 2011, jota ennen hän vaikutti Schauman Arkkitehdit Oy:ssä osakkaana. Pitkän uransa aikana hän on ehtinyt saamaan työstään paljon tunnustusta ja voittamaan useita suunnittelukilpailuja.

 

Arkkitehdin opinnot Vesa on suorittanut Tampereen teknillisessä korkeakoulussa (nykyisin Tampereen teknillinen yliopisto) ja Tanskassa, jossa hihaan tarttui innostus hyggeen eli kiireettömään ja hyvään elämään. 

Arosuon työn tunnistaa skandinaavisesta otteesta, jossa on mukana ripaus lämminhenkistä ja kotoisaa tanskalaista hyggeä. Suunnittelun lähtökohtana hän pitää tilaa, jonka on luotava puitteet viihtyisälle yhdessäololle ja sujuvalle arjelle. Tämän lähtökohdan pohjalta oli helppo antaa Vesan käsiin myös Lunan suunnittelu. 

Kuvituskuva
ARKKITEHDIN SANOIN

Minun oli ilo päästä suunnittelemaan  kohdetta Hirvensalon Kukolaan, joka asuinalueena on minullekin rakas – sijaitseehan omakin kotini täällä. Kukolan katukuva rakentuu lähinnä 90-luvun omakotitaloista eikä vapaita tontteja uudisrakentamiselle tällä alueella enää juuri ole. Tartuin siis mielelläni haasteeleen suunnitella näihin maisemiin moderni 2020-luvun talo.

Ekollonin asuntoihin on pyritty tuomaan sellaisia elementtejä, jotka ovat edellisissä kohteissa saaneet kiitosta. Nyt rakennuksesta oli mahdollisuus tehdä kuitenkin vielä aavistuksen syvempi, jonka ansiosta asuntoihin saatiin lisää pituutta ja neliöitä. Alueelle tyypillinen asukaskunta koostuu  lapsiperheistä ja siitä syystä lähdimme suunnittelemaan kolmea eri asuntokokoa kolmiosta viisiöön. 

Ekollonin tontti rajoittuu metsään, josta jokainen yhtiön asukas pääsee nauttimaan suurien ikkunapintojen ja terassien muodossa. Metsän puoleinen takaterassi onkin privaatti rentoutumispaikka, jossa poreallasvarauksen ja katteen ansiosta viihtyy Suomen arvaamattomissa sääoloissa aina pitkälle syksyyn asti. 

Rakennuksen julkisivu leikittelee mustan ja valkoisen kontrastilla, johon puuterassit tuovat lämpöä ja suuret lasipinnat särmää. Skandinaavinen muotokieli sopii hyvin vehreälle tontille, vaikka poikkeaakin alueen tyypillisestä arkkitehtuurista. Rakennusmassa on porrastettu kolmeen osaan tontin topografiaa myötäillen. Näin suuri rakennus saa keveämmän ilmeen ja asunnotkin sijoittuvat pikkuisen eri korkeuksille.  

Hyvän suunnittelun lähtökohta on minusta loppukäyttäjän ymmärtäminen. Monia pieniä arjen haasteita pystytään ratkaisemaan jo suunnitteluvaiheessa ja minusta tässä kohteessa on onnistuttu siinä hyvin. On tärkeää, että kaikki asunnon osat palvelevat tarkoitustaan mahdollisimman hyvin ja että arki rullaa vaivattomasti. Esimerkkinä mainittakoon autokatos oman asunnon edessä, josta on lyhyt matka kulkea ostosten kanssa keittiöön. 

Arkkitehdin allekirjoitus

Kohteen suunnittelija, arkkitehti SAFA

Ota yhteyttä

Ekollonin asuntoja myy Jaakko Kaitanen Bravo Kiinteistövälityksestä. Ota yhteyttä!