VIIHTYISÄ HIRVENSALO

Lapsiperheen Kukola

Luonnonkaunis ja hurmaava Hirvensalon saari on haluttu kaupunginosa Turun edustalla. Saarelle saavuttaessa merellinen ilmapiiri vie ajatukset kauas arjesta, vaikka kaikki tarpeellinen onkin lähellä tai helposti saavutettavissa. 

Ekollon - kuvituskuva

Kukola on yksi Hirvensalon saaren ensimmäisistä ja samalla suurimmista asukaskeskittymistä. Monelle myös se ainoa oikea paikka asua, sillä harvassa ovat kaupunginosat, jotka ovat meren ympäröimiä ja joista löytyy oma hiihtokeskus ja golfkenttä. Hirvensalon omat, kehittyvät palvelut ovat lähellä kotiovea, mutta yhtä lähellä ovat luontoelämykset marjametsineen, lenkkipolkuineen ja lintutorneineen. Saarelta on mahdollista saada oma venepaikka ja merihän on tietysti lähellä. Hirvensalo onkin yhtä paljon elämäntapa kuin kaupunginosa. Sopivassa suhteessa luontoa ja palveluita, harrastusmahdollisuuksia ja omaa rauhaa.

Kukolan asukkaita haastateltaessa monelle juuri luonnon ja meren läheisyys merkitsi paljon. Ehkä juuri siitä syystä, että nämä mahdollistavat niin monta harrastusta aina lenkkeilystä veneilyyn. Myös Kukolan rauhallinen ja lapsiystävällinen asuinalue, josta on lyhyt matka kaikkialle sai pisteitä haastattelussa. Niin koulu, päiväkoti kuin kauppakin löytyy lyhyen kävelymatkan päästä ja Turun keskusta on lyhyen ajomatkan päässä. Julkinen liikennekin kulkee hyvin, 15 minuutin välein ja lähin pysäkki on muutaman sadan metrin päässä.

Turun kaupunki tiedostaa Hirvensalon ja naapurisaarten, Kakskerran ja Satavan merkityksen kaupungille ja sen asukkaille. Merellisten asuinalueiden kestävä kehittäminen on merkittävä osa Turun strategiaa. Esimerkiksi lapsiperheiden palveluihin panostetaan nyt ja jatkossa. Konkreettisena ja suurimpana esimerkkinä tästä on Hirvensalon Syvälahden alueelle kesällä 2018 valmistunut n. 800 oppilaan ala- ja yläkoulu, josta löytyy myös kirjasto, päiväkoti sekä terveys- ja neuvolapalveluita.

Hirvensalon asukkaat ovat ylpeitä saarestaan, ja kaupunginosaa yhdistää ainutlaatuinen yhteishenki. Tämä näkyy vireytenä ja positiivisuutena, ja toivottaa myös uudet asukkaat lämpimästi tervetulleiksi. Naapuruston pihaleikeistä moni on löytänyt ystäviä, jotka ovat elämässä edelleen monen vuosikymmenen jälkeenkin..

Halvarinkatu 24
20900 Turku

Kukola on yksi Hirvensalon saaren ensimmäisistä ja samalla suurimmista asukaskeskittymistä.

Avaa kartta Google Mapsissa

Kukola on yksi Hirvensalon saaren ensimmäisistä ja samalla suurimmista asukaskeskittymistä.

Avaa kartta Google Mapsissa
Ota yhteyttä

Ekollonin asuntoja myy Jaakko Kaitanen Bravo Kiinteistövälityksestä. Ota yhteyttä!